Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla
7.–10. 7. 2017, Žďár nad Sázavou

Prohlídka Po stopách Santiniho

Zažijte Zámek ve Žďáru nad Sázavou…

Začátky:

7. 7. 2017

  • 9.00–18.00

8. 7. 2017

  • 12.00–18.00

9. 7. 2017

  • 9.00–18.00

10. 7. 2017

  • 9.00–18.00

Místo: Vstup do Muzea nové generace Meeting Point

Komentovaná prohlídka s průvodcem: 45–90 minut.

Mariánský sloup, Prelatura, Bazilika Nanebevzetí Panny Marie a sv. Mikuláše, Konvent, Studniční kaple a rajský dvůr, sádky, hráz Konventního rybníku.

Navštívíte nejzajímavější místa bývalého cisterciáckého kláštera – nynějšího zámku, která jsou spojena s výjimečným architektem Janem Blažejem Santini-Aichelem. Seznámíte se životem v cisterciáckého řádu, vstoupíte do osobního sídla opata – prelatury, navštívíte baziliku Nanebevzetí Panny Marie a sv. Mikuláše, zavítáte do obydlí mnichů – konventu, nahlédnete do studniční kaple a objevíte původní sádky ze 13. století.

Vstupte do temných hvozdů, kde nebojácní mniši vybudovali první klášter. Seznamte se s jedním dnem v životě mnicha či objevte krásu cisterciáckého umění. Poté se díky kaleidoskopu přesunete do období prosperity, rozkvětu umění, vědy a architektury, do období baroka. Seznámíte se s opatem Vejmluvou, výraznou osobností bývalého kláštera, potkáte geniálního architekta Jana Blažeje Santiniho či proniknete do matematických tajů Poutního kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře.

Muzeum nové generace není jen muzeum, je to klíč k pochopení celého areálu bývalého kláštera a dnešního zámku ve Žďáru nad Sázavou. Po návštěvě máte v ruce všechny indicie ke své cestě!


Mapa areálu
Program KoresponDance
KoresponDance na Facebooku
KoresponDance na Twitteru
KoresponDance na YouTube
KoresponDance na Instagramu
KoresponDance na Vimeo